Muurbloempjes, XiXi en Koreaanse bbq
Door: Helga
Blijf op de hoogte en volg Helga
12 Oktober 2016 | China, Puhuangyu
De muur dus. Nou, dat is dus een hoge muur. Van steen. Zo'n beetje zoals je de Chinese muur kent van de plaatjes. Yvonne en ik waren inmiddels best afgepeigerd van het vele lopen de afgelopen dagen dus we hebben er even op gelopen , de obligate plaatjes geschoten, en weer met de kabelbaan terug. André en Edo wilden toch wel graag zelf de berg aflopen en dat scheen voor hun goed te doen zijn geweest.
Na de muur naar the summer palace van keizerin XiXi. De marmeren boot die ze in het met mensenhand uitgegraven meer heeft laten leggen wordt niet zo goed onderhouden als de Draeck van Bea. Echt, had me een emmertje sop gegeven... Maar dat is hier eigenlijk overal zo. Ook in de verboden stad. Van die doorkijkjes met stoffige vitrine kasten, loshangend behang. Ze geven weinig om hun cultureel erfgoed. Omdat het vandaag koud en zwaar bewolkt was hadden we er ook minder lol in.
Na een spannende rit door de file in Beijing om een uur of zes weer terug bij het hotel. Wat ontbijspul gehaald en alvast wat voor in de trein morgen middag avond en nacht. Daar Koreaans wezen barbecueën. Was lekker en een aparte ervaring. Eens kijken of dat in nl ook ergens kan.