Fietsjes.
Door: Helga
Blijf op de hoogte en volg Helga
13 Oktober 2016 | China, Puhuangyu
Iris: yoghurt werd er nog wel verkocht maar ik heb het nergens gezien in aardewerken schaaltjes. Misschien een vreemde hygiëne maatregel of een tekort aan terracotta? Eindelijk de eerste Chinese katten gezien, uiteraard bij een boeddhistisch klooster. Wat ik dan weer gemist heb was eenvrouw met een tas voor en achter met daarin katten die door een venstertje naar buiten keken. Ik fietste voorop omdat ik het wel kom vinden met de gids. Deze zei bepaald onvriendelijke dingen over de grote M. Dat verbaasde me, maar hij gaf aan dat dit tegenwoordig onder vrienden wel kon. Gelukkig maar.
Toch vind ik het jammer dat niemand meer rondloopt in de bekende blauwe pakjes, had leukere plaatjes opgeleverd. Nu de Chinezen zelf hun kleren uit !ogen kiezen geven ze weinig blijk van gevoel voor stijl.
Straks vertrekken we naar het treinstation voor de nachtrit naar... Weet al niet meer. Voorlopig ff geen wifi. Hopelijk tot snel!
13 Oktober 2016 - 09:00
Michelle Ten Berge:
Wat zijn huttongs? En hoe gevaarlijk is de rest van de stad dan?
Dat is natuurlijk altijd beetje nadeel van een groepsreis dat je niet helemaal zelf je tijd in kan delen. Hopelijk verder in de reis nog wat struin en shop tijd?
Veel
Plezier verder met veel katten rn lekker eten, niet per se tegelijkertijd. Xmi -
13 Oktober 2016 - 11:25
Harro:
dag Helga! als jij weg bent uit Beijing kom ik daar aan. dat is nou jammer, had best grappig kunnen zijn elkaar weer eens te treffen. na hoeveel jaar? over die aardewerken schaaltjes met yoghurt: waarschijnlijk een vergissing: die hebben ze (nog steeds) in India - errug lekker. in Beijing hebben ze nep-porseleinen potjes in helder wit met blauwe opdruk (heb er eentje in de keukenkast met de tempel van de hemel er op. past naadloos tussen de nieuwe P-H Feek kopjes van Douwe E) maar ook daar lekkere yoghurt! doe Andre de groeten en nog veel plezier daar! H -
13 Oktober 2016 - 23:52
Helga Ten Berge:
Huttongs zijn de oude huizen in de stad? Soort hofjes rondom een waterput. Nu niet meer in gebruik want allemaal droog, daardoor verzakt de stad ook en ontstaan van die zincholes waar hele auto's door verzwolgen worden. De rest van de stad is voornamelijk gevaarlijk wege s het verkeer. Maar...Google erop: wij kunnen dat niet ;-) -
14 Oktober 2016 - 14:04
Laura Kat:
Yeeaahhh, de eerste katten zijn gespot!!!
Hele fijne vakantie!
Groetjes, Laura